24 Δεκεμβρίου 2011

Χριστός Γεννάται δοξάσατε...



Μεγάλη η εορτή της ρωμιοσύνης, ο άναρχος και άπειρος Θεός αυτός που υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα, ο Δημιουργός του σύμπαντος, της γης και πάντα τα εν αυτή, εναθρώπισε, πήρε δηλαδή σάρκα και οστά και έγινε άνθρωπος…..τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος….για να δώσει και πάλι την ελπίδα στο γένος των ανθρώπων.



Έχει παρομοιαστεί το ανθρώπινο γένος……....για να φανεί  το μέγεθος της αγάπης και της θυσίας του Θεού προς το κτίσμα του……με το γένος των κουνουπιών.
Φανταστείτε δηλαδή ότι κάποιος μεγάλος βασιλιάς στον κόσμο…ο μεγαλύτερος …μαθαίνει ότι το γένος των κουνουπιών οδεύει προς τον αφανισμό και την καταστροφή….και πως ο μόνος τρόπος για να σωθεί…είναι …να στείλει τον μονογενή του υιό να γίνει κουνούπι …για να δείξει στα υπόλοιπα κουνούπια τον δρόμο της σωτηρίας .
Αυτό είμαστε αδερφοί μου….μικρά αδύναμα κουνούπια…με την διαφορά όμως ότι κάποτε κάποτε γινόμαστε χειρότεροι και από αυτά ….μιας και αυτά…δεν πίνουν το αίμα άλλων κουνουπιών.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ     

Εξαποστειλάριον Αυτόμελον

Επεσκέψατο ημάς, εξ ύψους ο Σωτήρ ημών, ανατολή ανατολών, καί οι εν σκότει καί σκιά, εύρομεν τήν αλήθειαν, καί γάρ εκ τής Παρθένου ετέχθη ο Κύριος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.