1 Ιανουαρίου 2014

Καλή και ευλογημένη χρονιά ... 2014



Τι θα μας φέρει άραγε….ο καινούργιος χρόνος…
ή καλύτερα …τι ελπίζουμε πως θα μας φέρει …
μήπως περισσότερα εισοδήματα , υψηλότερο βιοτικό επίπεδο;;
μην γελιόμαστε αδερφοί μου…σκοπός των «μεγάλων» είναι η οικονομική εξαθλίωση …όχι τόσο γι αυτό καθ αυτό το κέρδος ,όσο για τον έλεγχο των μαζών…
Έχετε θάρρος όμως διότι έχουμε σύμμαχο τον ισχυρότερο όλων των αιώνων , τον ποιητή του ουρανού και της γης τον ΚΥΡΙΟΝ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,  που είπε εγώ …νενίκηκα   τον κόσμο....
και αλλού ….δεύτε προς με οι κοπιώντες  και πεφορτισμένοι  κα γω αναπαύσω υμάς ….
Αφεθείτε στην αγκαλιά του Κυρίου μας, κρατήστε γερά και με θάρρος τον σταυρό που κουβαλά  ο κάθε ένας από μας γιατί αυτός ο σταυρός έχει δοθεί….χαριστεί θα έλεγα καλύτερα….από ΑΥΤΟΝ…μην προσπαθείτε να τον ανταλλάξετε με κάποιον ελαφρύτερο…και αυτός που θα υπομείνει μέχρι το τέλος θα σωθεί.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ γεννήθηκε και γεννάται κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα…ας κάνουμε μια αρχή τώρα ……και όχι από Δευτέρα …ΤΩΡΑ…να γεννηθεί και στις καρδιές μας ….και τότε θα αρχίσουμε να Τον συναντάμε …παντού ….και κυρίως στον συνάνθρωπο …. 
Γύρω μας υπάρχει ένας αθέατος κόσμος από Οσίους, Μάρτυρες, Αγίες, Αγγέλους,κ.α….
Δεν ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο για να μείνουμε ….ήρθαμε για να προετοιμαστούμε …και στο τέλος να κριθούμε …..το τονίζω όλοι θα κριθούμε και οι Ιερείς και οι λαϊκοί…γι αυτό ας  μη βιαστούμε να κατακρίνουμε εμείς ….κυρίως τους πρώτους…(..ιερείς..)..γιατί ο ιερέας είναι κάρβουνο….και αν μεν είναι καλός και άγιος …..καίγεσαι όταν τον «ακουμπήσεις»…. εάν πράγματι είναι λάθος ….και τότε ακόμη μουτζουρώνεσαι ….ας αφήσουμε την κρίση για τον Θεό….άλλωστε είναι το μόνο έργο που κράτησε για Τον Εαυτό Του…για όλα τα άλλα μας έδωσε πλήρη ελευθερία.    
Ας γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτόν…τον αθέατο κόσμο…..λαμβάνοντας μέρος στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας…στην ουσία γινόμαστε σάρκα από την αγιασμένη σάρκα του Κυρίου μας….και όλα τότε θα μας φανούν καλύτερα….καινότερα και ελπιδοφόρα.
Την Κυριακή 1η Ιανουαρίου είναι η περιτομή του Χριστού Μας και φυσικά η εορτή του Μεγάλου Βασιλείου…(..του αληθινού και όχι του αμερικανού…του δημιουργήματος της κόκα κόλα…)  ….την 6η …τα Άγια Θεοφάνεια…και αμέσως την επομένη …του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου……να μην χάσουμε αυτές τις ακολουθίες….
Ο Κύριος μας μοιράζει απλόχερα την Θεία Χάρη του….και εμείς  …απλά…δεν είμαστε εκεί.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ Π.ΓΑΛΑΝΗΣ ιεροψάλτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.