14 Ιουνίου 2013

Μικρό Απόδειπνο από Ιερά συνοδεία της Μονής Καλαμίου

Τον Οκτώβριο του 2010 είχαμε πραγματοποιήσει ....(.ως Δ.Σ του συλλόγου φίλων του Ρ.Σ. της Ι.Μ.Αργολίδας ''Ορθόδοξος Ομολογία'' ..).. μία ηχογράφηση στην Ι.Μ.Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμίου Αργολίδας, στα πλαίσια της αναβάθμισης του τοπικού εκκλησιαστικού ραδιοφώνου, δίνοντάς του περισσότερο τοπικό χαρακτήρα.
Η ηχογράφηση πήγε καλά και σας την παραθέτουμε, για να μπορέσουμε να μοιραστούμε μαζί σας την κατανυκτική  ατμόσφαιρα της μοναχικής πολιτείας, και πολλών άλλων στοιχείων που δυστυχώς λείπουν από τις ακολουθίες που τελούνται στις περισσότερες κοσμικές ενορίες.

Η ηγουμένη μαζί με τις μοναχές  πλαισιώνουν ένα πολύ ωραίο Βυζαντινό Χορό.
Ο προσκυνητής που θα παρακολουθήσει την Κυριακάτικη Θ.Λ. θα απολαύσει πραγματικά κλασικές βυζαντινές μελωδίες, που αν και προέρχονται από θηλυκά χείλη τα χαρακτηρίζει η δωρικότητα και η σεμνή μεγαλοπρέπεια χαρακτηριστικά που δεν πρέπει να λείπουν από τα Βυζαντινά μέλη.
Αυτός λοιπόν ο χορός μας αποδίδει εδώ το μικρό απόδειπνο, μια προσευχή που πρέπει να λέγεται από όλες τις χριστιανικές οικογένειες , και πού όπως έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος...''θωρακίζει και προστατεύει την οικογένεια....'' από παντός κακού υλικού και πνευματικού.

Απαγγελία Ιερέως: πατέρας Βασίλειος Δέδες.
Ηχογράφηση-ηχοληψία: Π. Γαλάνης, Ν.Σκοπετέας
Βίντεο, μοντάζ τεχνική επιμέλεια: Π.Γαλάνης.



Λόγω τεχνικού προβλήματος επισυνάπτω και τα επόμενα 5-6 λεπτά που υπολοίπονται στο παρακάτω βίντεο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.